Me saimme tehtävän pohtia yksityisyyttä ja verkkoidentiteettiä. Ensinnäkin yksityisyys tarkoittaa henkilökohtaisten tietojen suojaamista. Yksityisyyttä loukkaavan tiedon levittäminen on rangaistava teko, eli jos joku henkilö toimittaa muiden ihmisten tietoon toisen henkilön henkilökohtaista tietoa, siten että  se aiheuttaa vahinkoa tai kärsimystä, saa hän siitä sakkoa tai enintään kaksi vuotta vankeutta. Opiskelijana omaa yksityisyyttään voi suojata olla kertomatta omia salasanojaan kenellekkään, kaverina voi suojata kaverin yksityisyyttä olemalla levittelemättä kaverin kertomia henkilökohtaisia asioita eteenpäin ja arjessa voi suojata omaa yksityisyyttä miettimällä, kenelle kertoo omia henkilökohtaisia asioitaan.             

Verkkoidentiteetti tarkoittaa tarkoittaa käsitystä itsestäsi, jonka annat muille verkossa. Se koostuu nimestä, iästä, ammatista, sukupuolesta ja kaikesta tiedosta, mitä annat itsestäsi nettiin. Itse pyrin pitämään oman verkkoidentiteettini mahdollisimman suppeana, että kukaan ei saa tietää henkilökohtaisimpiani tietoja. tiedot, joita yleensä jaan verkkoon, ovat nimi, ikä ja sukupuoli. Oma verkkoidentiteettini on mielestäni juuri sellainen kuin haluaisinkin sen olla ja se on mielestäni tärkeää. Voin tarkastella omaa verkkoidentiteettiäni kirjoittamalla nimeni nettiin ja katsella mitä siihen tulee.

Sieppaa.jpg

 

Valitsin itselleni julkisen blogin, koska halusin, että kaikki saisivat tulla katselemaan ja seuraamaan tätä ilman salasanan saantia.